мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия – предстоящият успех на разкрасителните процедури

При положение че сте се интересували какво е мезотерапията, още сега ще ви разясним – мезотерапията е под формата на мъничка, но работеща инжекция, помагаща на всеки да се спаси от различни неблагоприятни кожни недостатъци – като тръгнем от състаряването и захабяване, и опрем до/ завършим с проблеми с акне, „портокалова кожа“, натрупване на мастна тъкан и др. Така накратко бива обяснена модерната практика, носеща името мезотерапия, но какво наистина всъщност е мезотерапията? Тя е лека за хората дейност, при която на определено място от кожата ни се слагат ценни субстанции. мезотерапията без притеснение е възможно да се короняса за бъдещата възможност на естетичните подобрения, понеже води до осезаемо по-силни резултати в сравнение с близки техники у нас. Чрез съчетанието от витамини и подхранващи съставки, мезотерапията ще даде своя принос за регенериране на нашата кожа, както и заличаване на всички противни различни образувания по нея.

Налице ли е заплаха от появяване на алергични реакции от мезотерапията?

Мезотерапията не позволява заплаха от формиране на неочаквани странични ефекти за вас. Фактически манипулацията по мезотерапия се случва с много малка игла, отхвърляща угрозата за видими и дълготрайни рани на всеки тип кожа. Е, има вариант, в който е възможно да изникнат леки червенини, синки или прекалена чувствителност на обработената кожа. Е, това са съвсем краткотрайни последствия, които изцяло се махат за няколко дни. За алергии изобщо/ в никакъв случай не става дума, защото в мезотерапията се функционира с хиалуронова киселина, важни вещества и минерали, които са тотално сигурни за всеки и се приемат от него безпроблемно.

мезотерапия 1
мезотерапия

История на мезотерапията

Преди да поговорим нужното за действията и свойства на мезотерапията, ще ви сближим съвсем накратко с първия момент на нейното първото излизане и обхват. Като техника мезотерапията е показана и използвана премиерно през 1952 г. от Мишел Пистор, популярен в този период лекар от Франция. Вярно е, че изнамирането на мезотерапията става неочаквано. В кабинета на лекаря идва мъж с астматичен пристъп , търсещ спешна медицинска помощ. Уви, тогава медикът не открива трябващите му инструменти. Ето защо той предпочита да действа бързо, за да реши временно въпроса. Той вижда строшена спринцовка с четиримилиметрова игла и инжектира лекарството. Скандалът за него е голям, като пациентът не просто се чувства по-добре, а и пристъпът му напълно изчезва. Тогава докторът говори за нововъведението си на колегата си Карно. Двамата френски лекари правят много проучвания, в помощта на които се оформя новаторски 4-милиметрови игли с терапевтична употреба , които се налагат при всяка мезотерапия.

Нужни са повече от три десетилетия, преди мезотерапията категорично да получи признание за технология на традиционните медицински схващания. Признанието се случва през 1987 г. заради Френската Медицинска Академия. Първо мезотерапията се използва главно за облекчаване на контузии при спорта или ревматоидни заболявания. После процедурата открива своето приложение и в естетичния сектор като процедура за подмладяване и освежаване на човешката кожа, противопоставяне с оплешивяването, заличаване на целулита, редуциране на прекалено много мазнини в проблеми области от телата ни и т.н. Смисълът на мезотерапията и добрите резултати, които тази практика носи на пациентите, скоростно разпространяват популярността ѝ. Скоро въпросната добра репутация преминава държавни граници и стига до много европейски страни. Вече сме в наши дни, когато вече мезотерапията представлява избирана процедура за усъвършенстване на всеки вид кожа навсякъде по света. Сигурните безспорни плюсове, липсата на болка и неочаквани реакции при тази технология, правят мезотерапията неразривно неделима с еволюционните промени на естетичния сектор.

мезотерапия 2
мезотерапия

Най-важните въпроси относно мезотерапията

Финално обобщаваме и с популярни въпроси за мезотерапията, които най-вече се задават от хората. Въпросите касаят същностната част на процедурата по мезотерапия, неприятните ефекти и противопоказанията за нейното прилагане , заедно със характеристиките на употребяваните в нея субстанции. Вижте в следващите абзаци цялата информация, която искате да научите за мезотерапията.

мезотерапия 3
мезотерапия

Мезотерапия – основни признаци и приспособления

Мезотерапията разполага с различни полезни особености и употреби както за кожата на лицето, а и за останалите места от човешкото тяло. Като се тръгне от пълното кожно подмладяване и заличаване на фините кожни линии, и приключвайки с справянето с целулита и ограничаването на натрупаните на определени места мазнини. В следващите редове ще разгледаме внимателно всяка важна дейност на мезотерапията, изкарвайки първо нейните особености, същност и достойнства за нашата кожа. Така че , време е да започнем:

– мезотерапия: терапия, която ни прави млади – действието на мезотерапията като подмладяваща за кожата терапия най-вече е свързана с киселината с хиалурон. Какво всъщност представлява тя? Какво е тя? Но какво реално е тя? Какво точно е тя? Но какво е хиалуроновата киселина Тя е абсолютно натурална/ органична частица, извеждаща се от телата ни. Нейните основни плюсове са да хидратира кожата, да подобрява нейната еластичност и да редуцира логичния процес на застаряване. С трупането на годините на хората обаче синтезирането на киселината с хиалурон се ограничава драстично и това налага често да се добавят допълнителни количества от нея с помощта на най-различни процедури. Такова действие е именно мезотерапията. При мезотерапията хиалурона се вкарва в кожата, където е проблемътв съчетание с другите ценни и нутриционни ингредиенти. И последиците са страхотни. С помощта на мезотерапията се реализира тоталното регенериране и оживяване на кожата, усъвършенстване на нейната еластичност и връщане на зравословния ѝ изглед. Вече разбрахте, че ако имате проблеми с стара, твърда и наранена кожа по лицето, мезотерапията представлява най-добрата и подхождаща опция за кожата ви.

– мезотерапия: кожа с проблемно акне – когато мислим за нашето лице, акнето също представлява много многократно изникващ зор в модерността. Уви, основа за това са не само постоянно изскачащите проблеми с пъпки с гной, но и труднозаличимите знаци, които те оставят след себе си. При положение че мечтаете мигновено и качествено да премахнете досадните отпечатъци, то незабавно ви препоръчваме да се облегнете на техниката на мезотерапията. Мезотерапията съдържа процедури, пригодени най-вече за заглаждане на неравностите и премахване на дирите, следствие от всяко акне. Но същото в ниаккъв случай не представлява единствената характеристика на мезотерапията във въпросното направление. Освен заличаване на неприятните знаци, мезотерапията осъществява и изравняване на най-горния слой и по-добър цвят на кожата/ усъвършенстване на кожния тен. На всичкото отгоре, мезотерапията е ефикасна и действайки като добра отбрана срещу следваща поява на пъпки по лицевата кожа.

– мезотерапия: премахване на целулит – мезотерапията се справя прекрасно и във връзка с борбата и премахването на целулит. В този аспект мезотерапията е носител на многократно по-ускорени и първокласни постижения сравнени с редовно прилаганите антицелулитни козметики без да следим какъв вид и марка са те. Каква е причината за главното превъзходство на мезотерапията, ставайки дума за съревнование с целулит? Отговорът на този въпрос дефакто е баякатегоричен. За да се отървем от целулита е необходимо съобразените активни субстанции да влазят дълбоко в съединителната тъкан на кожата. Това категорично е невъзможно разчитайки на различните видове кремове против целулит, които регулират действието си изключително до най-горния слой на кожата, естествено епидермиса. Друго нещо е положението с мезотерапията. Събраните ефикасни вещества, прокарани докато използвате на мезотерапията, достигат доста надълбоко в кожата, давайки най-голям силен финал относно махане на целулита. Избирането на мезотерапията за отърваване от целулит със сигурност ще ви реализира отлични и трайни ефекти в този аспект.

– мезотерапия: наслоени мазнини в проблемни зони – всички проблематични зони при нежната част от човечеството са най-вече разположени в областта на корема, бедрата и задните части. Те „разклащат“ телата на жените и понякога представлява трудност да се премахнат дори с помощта на упорити диети и изтощителни тренировки в залата. В случай че при вас положението е същото, то без да се замисляме ви даваме акъл да изпробвате мезотерапията като опция за заличаване на неприятните мазнини и смъкване на цялостното тегло. Каква е функцията на специалната мезотерапия, създадена за намаляване на килограмите? При специалната мезотерапия в областта с проблеми се вкарва подборка от благотворни вещества, умеещи да ограничават мазнините. мезотерапията гарантира качествени и трайни резултати от тази гледна точка. Тя не едва ще намали мазнините и преобразува вида на всяко тяло, но и ще спомогне за задействане метаболизма и подновяване тена в съответната зона. Също така мезотерапията се комбинира с успех и в комбинация с различни мерки за редуциране на теглото като практикуване на спорт, специални хранителни режими и т.н. Съчетаването на мезотерапия и подобни активности ще гарантира още по-видима сполучливост сигурност по отношение на желаните резултати за живота на тялото ви.

– мезотерапия: лечение на стрии – стриите са един доста задълбочен проблем, който съвсем не се появява единствено с времената на износването на бебето и израждането. Реално стрии има не само при жени, така и при мъже от различни възрастови групи. Какво всъщност са стриите? Те са белези, появили се заради микроскопични разриви на кожата, които които придоиват по-скоро бял, лилав или розов цвят. Зоните от тялото, около които най-вероятно се откриват, са ръцете, гърдите, корема и бедрата. Припомням, причините за формиране на стриите някой път нямат нищо общо с растеж на бебето в корема или процеса на раждане. Тези следи се явяват и при рязка и значителна загуба на тегло, както и откриване на определено вид проблем с хормоните. Една изключително добра опция за решаване на проблема със стриите е доверяването на мезотерапия. В последно време активностите по мезотерапия бяха усъвършенствани доста в тази посока. Вече мезотерапията е осезаемо по-ефикасна и потребна относно ограничаване и изличаване на стриите, усъвършенстване кожната текстура и подсилване на защитата ѝ по натурален начин. Мезотерапията не само ще ви помогне да се отървете от стриите, но и ще ви даде обещание, че несъвършенствата няма да се завърнат в близък период от време.

– мезотерапия: падане на косата при жени – мезотерапията е подходяща и за сполучливо и качествено надвиване на грижи с падане на коса. Тази процедура е перфектна за прилагане, без значение дали става въпрос за нормална, суха или пък омазнена коса. Как се осъществява на практика мезотерапията на косата? В този случай в простанството на скалпа се инжектира комбинация от необходими субстанции, чието действие е да стимулират порастването на косата и да нормализират нейната конструкция. Редица са ползите следствие на правенето на метод по мезотерапия на косата. На първо място, посредством мезотерапията се вижда задълбочено подобряване на косата по отношение на нейната здравина, обемност и лъскавина. Също така мезотерапията благополучно задейства порастването на косата и паралелно осигурява работеща броня срещу появяването на бяла коса.

– мезотерапия: трудности с петна – пигментациите /оцветявания се оказват поредния често срещан проблем , говорейки за кожата на лицето. Те прибавят към лицето неестествен и неприятен външен вид. В случай че не се стартират някакви специфични дейности за битка с тях, възможно е да продължат съществуването си прекалено много време , а и да заемат още пространство. Мезотерапията е един от най-добрите и ефективни решения за справяне с петната. При мезотерапията за пигментации се използва смесица от полезни вещества, изпълняващи три основни свойства – избелване на лицевата кожа, контролиране на оцветяванията и помощ чрез противо-окислители. Избирането на процедура по мезотерапия позволява мощно да се редуцират неприятните несъвършенста по лицето, както и да се забрани възникването на пресни пигментации. В допълнение, благодарение на мезотерапията се добива по-сияещ и здрав тен, оказващ добро/ хубаво последствие относно цялостната ни визия и въздействие на лицето.

– мезотерапия: проявление на купероза – преди да прочетем за работата на мезотерапията при такива диагнози, ще разгледаме какво значи купероза. Тя е определено като изменяне на кръвоносната система, в следствие на което по лицевата кожа се образуват ясни алени точки. Стандартно тези петънца са придружени от затопляне, дразнене и още досадни усещания. Как мезотерапията би била полезна при възникване на такъв проблем? За начало, трябва да сте наясно, че няма начин посредством мезотерапията да се спре докрай болестта. За тази цел е нужно да се използват професионални лазерни процедури, за които е нужно да обсъдите подробностите със своя личен лекар. Мезотерапията обаче ще ви помогне много да преобразувате излъчването на кожата по лицето си и да ограничите до минимум действията върху нейния външен вид, провокирани от куперозата. Благодарение на мезотерапията кожата става по-светла, а белезите на куперозата в проблемните места от лицето се оказват по-малко забележими. Това не е финалът. Доверяването на дейността по мезотерапия обещава и ефект на защита, защитавайки всяко лице от появата на пореднасъвкупност от неприятните зачервени кръгове.

– мезотерапия: състояние на розацея – розацеята се явява подобно специфично заболяване, по-редовно формиращо се при зрелите жени. Какво представлява то? Вярно е, че розацеята е продължително боледуване на кожата на лицето. При боледуващите се наблюдава цялостно поруменяване на кожата, заедно с поява на подути съдове по лицето, следвани от алени пъпки. Източниците за формирането на розацеята могат да са какви ли не – от страдания със корема и стомаха до повишена или по-оскъдна работа на жлъчния мехур и т.н. Тук още един път ефикасното действие на мезотерапията не е обвързано дотолкова с тотално премахване на заболяването, а по-конкретно с възпиране на ефектите от него за външния вид на човека. Практикуването на процедура по мезотерапия спомага за ограничаване на пъпки и червени петнапо лицето, плюс възвръщане на неговия жизнен и красив външен вид.

– мезотерапия: болка и подувания – както споменахме в параграфа „Каква е историята на мезотерапията“, като действие мезотерапията в началото се е прилагала за лекуване на различни силни болки и травми. Доста по-късно се доказват полезността ѝ в естетичните подобрения, които днес са с огромна популярност. Паралелно всъщност мезотерапията с успех се ползва регулярно за успокояване на болезненост и възпаления. По този начин тази практика всъщност е една от най-висококачествените и ползотворни действия в медицинския бранш . Мезотерапията реализира ефективна дейност при силна болка в областта на цялото тяло, болки от хроничен тип, а и т.нар. постоянни болестни състояния, чието действие продължава с години. Като допълнение, мезотерапията се оказва изключително потребна и за скоростното и благоприятното регенериране от удари по време на спорт, но за тази нейна сила ще ви запознаем в следващия абзац.

– мезотерапия: лечение на контузване от спорт и заболявания – напоследък мезотерапията стана все по-редовно оползотворявана и желана дейност, щом става дума за най-различни проблеми след спортуване и заболявания. Базата за тези факти е логична. В сравнение с близки процедури, откриваеми в търговската мрежа, мезотерапията прави оздравяването все незабавно и добро. Тази практика е чудесна за прилагане при всички от най-редовно срещаните при спорт неприятностни, примерно увреждания на областта на ставите, хрущялните тъкани, сухожилията или мускулните влакна. При процесите по мезотерапия, предназначени за облекчаване на спортни наранявания, се разчита на комбинация от специално сортирани полезни вещества. Често споменатите полезни субстанции са снабдени с медикаменти против възпаление, субстанции за възстановяване на тъканта, фитопрепарати, витамини и други. Позволено /. Разрешено е мезотерапията да се комбинира с разни програми по физиотерапия, за да се увеличи най-много благотворното дейстиве за тялото.

– мезотерапия: заболявания на костите и ставите – поредното приложение на мезотерапията, заставащо редом до средата на консервативното лечение. Мезотерапията е незаменимо средство съсредоточено към лекуването на болезнени състояния, предизвикани от заболявания на костите и ставите. За примери за съответните страдания можем да посочим ревматоидния артрит, брахикардиите, остеопорозата и невралгичния ишиас. Най-голямо полезно действие мезотерапията дава върху хората, живеещи с остеопороза. При прилагането на мезотерапията по това отношение в тялото се въвежда комплекс от важни вещества като витамин Д, калций и др. Тези вещества притежават умението да подновяват градежа на костта и да действат като безкомпромисно премахващо болката средство за човека. Мезотерапията значително ще смали неприятните знаци, предизвикани от остеопорозата, и ще се задейства в процеса на борба със болестта.

мезотерапия 4
мезотерапия

Мезотерапия – какво ще ви посъветваме

Приготвили сме няколко препоръки за ситуациите, в които ще сте на мезотерапия. Съветите са свързани с това какво е необходимо и какво не трябва да се извършва преди процедурата и след мезотерапията, а също и с вариантите за повече продължение на следствието от манипулацията. Представяме ви необходимите ни напътствия към всички, доверили се на мезотерапията:

– единствено и само при лекари – това е първият и вероятно най-важен съвет, който се отнася до мезотерапията, за който да внимавате. Мезотерапията трябва да се практикува само в лекарски кабинети или професионални клиники. Не се подлъгвайте от приказки, че процедурата се прави елементарно и неусетно. Спомнете си, че се говори за здравословното ви състояние и красив външнен вид, и не бива да ги оставяте на недоказани специалисти.

– максимално много информация – не се притеснявайте да търсите отговори и да желаете колкото се може повече инфрмираност относно техниката по мезотерапия, която следва да ви бъде направена, и включените в нея ингредиенти. Ако сте наясно с всичко което предстои, толкова по-добре за вас. Най-добре е да се интересувате що за продукти ще ви бъдат инжектирани. Поинтересувайте се дали тези продукти са купени от фирмата, която ги е произвела или официален негов представител, разбира се, колко време гарантират за тяхното качество. Когато процедурата по мезотерапия наистина се реализира в тенденция с посочените съвременни образци в въпросната област, въпросните специалисти няма да се дърпат да отговорят ясно и изчерпателно на всеки въпрос.

– не се подмамвайте по финансовите параметри за мезотерапията – ако все пак ви подхвърлят извършване на манипулация по мезотерапия на прекалено снижена сума спрямо другите в сферата, се замислите дали рискът е оправдан. Нашият екип ви умоляваме да не се примирявате с качеството на процедурата по мезотерапия, защото това след това може да доведе до изникване на неочаквани и дори опасни следствия за кожата ви.

– точно преди мезотерапията – съществуват конкретни вещества, за които трябва да не се взимат директно преди правенето на техниката по мезотерапия. Под „непосредствено“ в този контекст искаме да кажем едно денонощие преди въпросната активност. Какви са тези непрепоръчителнин за употреба субстанции? Такива можем да посочим аспирина и другите съдоразширяващо, а също и различните видове алкохол. В определени случаи поглъщането на гореспоменатите неща преди мезотерапия може да води до нежелани реакции за здравния ви статус.

– директно след мезотерапията – след приключване на манипулацията по мезотерапия, отново е нужно спазването неписаните правила и положителни идеи. За начало, часове след приключване на мезотерапията не слагайте грим. Изкъпването и също измокрянето на работеното място повторно не е никак добра идея. Другият ни съвет към всички е за повече времетраене, и по-конкретно две пълни денонощия два пъти по 24 часа след завършване на практиката по мезотерапия. Внимавайте в посочения интервал да не се излъжете с пренатоварвания или да предприемете прекалени претоварвания , предизвикващи червени лицеви петна, а също и да не се подлагате на никакви топлинни процедури сауна, парна баня.

– гарантирайте си продължителни последствия – както вече казахме, придобиването на продължителни следствия от процедурата по мезотерапия сериозно зависи от персоналните ви постъпки и практики. Удължаването на ползата от мезотерапията е пряко обвързано със следенето на точни режими на хранене, държането на физическа активност и , разбира се, запазването на здравословен живот. За повече инфо за по-добрите практики след приключване на техниката по мезотерапия, говорете с избрания от вас специалист.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква роля има хиалуроновото вещество в мезотерапията?

Както няколко пъти вече казахме в този текст, съвместно с всички необходими субстанции, в мезотерапията се използва и хиалурон. Същата представлява особено добра алтернатива не единствено за мезотерапията, по същия начин и за много техники в индустрията на козметиката. И има редица причини за това. Първо, хиалуроновата киселинна субстанция е изцяло органична съставка, която се образува от организма ни при нормални обстоятелства. Освен това същата притежава типични свойства за опазване на хидратацията на кожата, повишаване на здравината ѝ и бавене на неизбежното остаряване. Припомнете си основните преимущества на киселината с хиалурон, които правят употребата ѝ в мезотерапията така удобно за всеки човек:

1. Безвредна за хората – хиалуронът е материя, образуваща се в тялото на всеки от нас. Това прави нейното инжектиране по време на мезотерапията напълно защитено. Тази киселина се приема извънредно лесно от нашето тяло и не създава каквито и да било тежки състояния на алергии или други странични реакции. А защо реално/ Но всъщност защо е необходимо за нас поставянето на хиалуронова киселинна субстанция посредством мезотерапия или други козметични манипулации? За съжаление с напредване на възрастта процесът на получаване на хиалуронова киселина, за който вече знаете, сериозно се ограничава. Този факт пречи на образа, еластичните способности и подхранването на кожата. Сдобиването с допълнително хиалуроново вещество със съдействието на мезотерапията помага за поддържане на младежките качества на кожата и премахване на различни несъвършенства на кожата.

2. Скоростни и качествени постижения – поставянето на хиалуроновото вещество в мезотерапията и всички други процедури на козметиката дава видими и ефикасни резултати за клиента за положението на кожата му. Споменатите моментални и ефикасни следствия са гарантирани при най-различни употреби на хиалуронът в това направление. Ако говорим за всеобщо подмладяване и освежаване на кожата, нейната по-добра хидратация или пък изличаване на различни бръчици, хиалуроновата киселинна субстанция ще ви свърши отлична работа. Именно тези характеристики на хиалуроновата киселинна субстанция я превръщат в желана и експлоатирана в процедурите по мезотерапия. Трябва да сте сигурни, че мезотерапията с хиалуронова киселина ще ви носи търсените последици и ще подобри видимо състоянието и външния вид на кожата ви.

3. Пазене на положителните резултати – поредното категорично полезно умение на хиалуроновата киселинна субстанция, правещо я да бъде изключително подходяща за мезотерапия и различни козметични процедури. Положителното въздействие на хиалуронът на кожата на човека стои за много удължен период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След края на това време, без никакъв проблем може да се направи повторна практика по мезотерапия или някаква друга козметична процедура с на хиалурон, за да се задържи качественият и красив външен вид на кожата.

4. Лесно и без болка поставяне – и за финал, процесът по инжектиране на хиалуроновата киселинна субстанция в тялото е твърде лесен и едновремнно безболезнен за нас. В повечето случаи той се случва в най-много четвърт час. Макар и да става въпрос за мезотерапия, запълване на бръчки или различни сесии с помощта на хиалуроново вещество, липсват болезненост или неприятно усеане за клиента. Както разбрахте, единствено може да имате усещане за едва доловино боцване или чувство за парене на третираната област. Тези чувства доказано минават своевременно след финала на инжектирането.

С помощта на Vogue Clinic ще станете изцяло убедени в ефикасността и защитеността на реализираните техники по мезотерапия. Специалистите в нашия екип са с широки умения и сериозна подготовка в тази област, а използваните продукти за мезотерапията, са само с най-доброто качество. Елате в Vogue Clinic и ще добиете изумителни следствия по отношение на хубавия и качествен външен вид!

Мезотерапия – предстоящият успех на разкрасителните процедури
Налице ли е заплаха от появяване на алергични реакции от мезотерапията?
История на мезотерапията
Най-важните въпроси относно мезотерапията
Мезотерапия – основни признаци и приспособления
Мезотерапия – какво ще ви посъветваме
Каква роля има хиалуроновото вещество в мезотерапията?