протеини

протеини

Значение и състав на протеините?

Протеините са биологически значими макромолекули, които са смес от аминокиселини. Те имат голямо значение за обичайното развитие и функциониране на човешкия организъм. Реално погледнато протеините са предназначени за един от важните полагащи елементи на които и да е живи клетки. Дейностите , които извършват в системата , са основни и доста многостранни . Изхождайки от специфичните структурните такива, имащи връзка с същността на клетките, и водещи до осъществяването на естествените протекции на организма и пренасянето на кислород до тъканите. Нашите тела могат да обобщят някои от аминокиселините, играещи роля в сформирането на протеините, но различни подобни е необходимо да набавяме от външни източници. Те биха могли да бъдат храните , изпълнени с протеини, или различните протеинови хранителни добавки, които се предлагат в продажба.

Протеините и активостите

При съчетаване с рутинни упражнения , протеините придават наистина полезно влияние върху тялото и целокупната физическа издръжливост на човека . Набавяне на храни или хранителни добавки, съдържащи протеин, е полезно да се осъществява около 2 часа преди съответната активност . С този метод ще се подпомогне процедурата на мускулен растеж и развитие след привършване на физическите занимания . Взаимодействието от протеини и въглехидрати пък бави загубата на мускулния гликоген и компенсира щетите върху мускулната маса, в следствие от интензивното действие . Е, вече сте запознати – в случай, че се стремите към повишаване на действието на активностите във фитнеса, подхранване на мускулното порастване и развитие , естествено и подпомагане на възстановителните дейности, протеините могат да бъдат ваш незаменим съучастник в достигането на тези планове .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Главни функции на протеините

Протеините притежават редица съществени действия в нашият организъм . Ако се изисква да сме точни, на практика няма процес в тялото ни, който да не е във връзка с определен протеин. Дейностите на протеините са съвсем различни , но ще направим опит да ги обединим в няколко характерни групи.

– образуващи функции – конструктивните функции на протеините се познават от една тяхна много специална индивидуалност . Именно способността на протеиновите молекули да се събират помежду си , за да изграждат единичните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините участват в конструирането и поддръжката формата на клетката, както и в нейната съставна система. Истински важният съставен протеин в нашия организъм е колагенът. Той има голяма функция в развитието на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от съществено естество за скелетно-мускулния апарат и ниското им количество неизменно води до зараждането на усложнения в него.

– поддържане на електролитното равенство – протеините също притежават редица признаци, във връзка с съхранението на електролитния баланс или pH баланса в организма . Хранителните продукти и напитките , които приемаме ежедневно , притежават свойствата да развалят тези нива . А това е причина за сериозни хронични болести. Точно протеините защитават тялото ни от такова лошо влияние, като оказват подкрепа за изравняването на електролитния баланс.

– засилване на имунната система – може да се каже , че протеините са градивната хранителна единица, която се грижи за рутинната дейност на имунната система. Коя е същинската функция на нашата имунна система? Да препраща антитела за противодействане на попадналите в човека вируси и микроби . Е, този вид антитела по своята в интерес на истината представляват протеини. Поради това следствие е от толкова огромно значение да доставяме на имунната си система с необходимото количество протеини, за да е способна тя да функционира ефективно и да ни държи на страна от доста болести.

– транспортиращи дейности – протеините имат съществена роля и в пренасянето на хранителни вещества в организма . Те довеждат до клетките основни за тях съставки – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тези процеси става възможно достигането на кислорода в клетката и след това изваждането на въглеродния диоксид от клетката.

– каталитични функции – протеините, които влизат в ролята на истински катализатори в човешкия организъм, се казват ензими. Те забързват процеса на разделяне на хранителните частици до по-олекотени и смилаеми компоненти . Ето как тези протеини много усвояват времето за протичане функцията на храносмилане. Наличието на нужното количество ензими в организма е от важно значение, защото при дефицита им може да изникнат вероятни тревоги с храносмилането.

– сигнални функции – като елемент от съединението на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в развоя на междуклетъчно и междутъканно взаимодействие . Или , те усвояват службата на същински вестоносци в организма . Пример за такъв определен протеин е инсулинът, който поддържа важна роля в регулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от ролите на протеините, за които може би се разбира най-малко. Реално доста от протеините играят функцията на молекули, долавящи точен разред сигнали. Обикновено тези протеинови сензори са положени в клетъчните мембрани. Тяхната дейност е да разчитат молекулните сигнали, придошли от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко възбуждане вътре в човешките клетки и органи се извършва използвайки т.нар. двигателни протеини. Конкретно това се отнася и целокупно за активностите на човека. Като пример за двигателен протеин сме способни да назовем мнозина . Той се състои в мускулите и действа върху постоянните им свивания , чрез които се осъществява събирането на скелетната мускулатура и преместването на тялото в пространството.

– запасни функции – и не трябва да забравяме че, в конкретни позиции е възможно протеините да бъдат приемани от човека като основополагащ ресурсен ресурс . Имаме предвид предимно случаи , при които човешкото тяло има недоимък на въглехидрати. Такива протеини, изпълняващи добавена дейност във връзка с отдаването на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 2 Най-добрите
протеини

В какви норми са ни от полза протеините?

Това е един реално доста важен проблем за протеините, който ще поясним . В действителност стандартните дневни дози протеини са вариращи за неактивни мъже и жени и за тези, които ежедневно спортуват на тренировки . По принцип за нормален дневен прием се представя 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Такива дози протеин естествено са крайно неприемливи за мъже и жени , занимаващи се със интензивни тренировки . Потребно е поемането на по-солидно дози протеини, за да бъдат предотвратени катаболните процеси във връзка със загуба на мускулна маса, настъпващи след свършването на физическите тренировка . Перфектно разбирате , че редуцирането на калории е реално обвързано с регулирането на цялостния калориен прием. Това действие не трябва да бъде в минус на протеините. Определено не, набавянето на на протеини е наложително да бъде запазено на същите нива , а в някои моменти дори да се вдигне . В добавка на това, че защитава от катаболизъм, обичайният прием на протеини има термогенна функция, спомага за по-качественото храносмилане и усвояване на здравословните елементи и действа върху апетита. Така че ако подлагате организма си на интензивни спортни активности и потене във фитнеса, съобразете количеството протеини с физическото натоварване, което изразходвате средно .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – ниво и ефикасност на съответстващи стойности

В опциите на Ready for life можете да откриете различни протеини и протеинови продукти, част от редиците на широко известни и разпространени компании за хранителни добавки. Те не само ще ви помогнат за чудесно поддържано тяло, но и ще ви помогнат да се поддържате страхотно здравословно състояние . Разбира се , при нас можете да потърсите тези първостепенни протеини на реално удовлетворяващи цени . Запознайте се с най-достойните разновидности от групата „Протеини“, изложени за вас:

1. Blade Sport Protein Concentrate – встъпваме с този висококачествен прахообразен продукт. Той е съставен от 87% суроватъчен протеин и е идеален за рутинно трениращите . Всяка консумация на Blade Sport Protein Concentrate осигурява на организма ви 21 грама протеин. В добавка , хранителната добавка съставена от огромно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както вероятно знаете , този тип аминокиселини, известни под общото съкращение BCAA, са много потребни за който и да е редовно спортуващ човек . Как да приемате протеиновия продукт? 1 запълнена мерителна лъжичка се поставя в 200-250 мл вода или мляко. Тази мярка обикновено се приготвя преди и след дейности, но за по-голям действие можете да прибавите и още едно приемане рано сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – на цяло натурален гейнър, който служи за дълготрайно закрепване на мускулната маса . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко модела протеин с най-висок биологичен потенциал , оказвайки силен анаболен ефект. И още , заради на въглехидратите, изпълващи , протеинът е и чудесен източник на енергия за цялото тяло . Всяка напитка от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа 56 грама протеин и почти 230 грама въглехидрати, което го превръща в един от най-ефикасните гейнъри продаващи се . Хубаво е да се консумира ½ мярка сутрин ½ количество след спорт .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от най-добър суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С изпълнен аминокиселинен профил и богат на BCAA, този протеинов продукт ще ви бъде от полза да повишите мускулната си маса, също и да поддържате изградените мускули в бъдеще . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е изследван от множество самостоятелни лаборатории и има множество документи за качество. Като бонус се предлага в прехласващи вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Добре е да се изпива 1 мярка 25 грама рано на гладно и 1 лъжица след упражнения . За по-добри процеси , може да си набавяте и допълнителна доза от протеиновия продукт преди спорт или пък през нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първостепенен протеинов продукт, създаден от световна фирма за спортни хранителни продукти Myprotein. Подсигурява на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух материал . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа понижено съдържание на мазнини и лактоза, но пък е наситен на калции и необходимите аминокиселини. Идеален подбор както за професионалисти , така и за онези, които просто имат желание да поддържат здравословен начин на живот . 25 грама от материала се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази мярка съветваме да се пие до трийсет минути след спортуване, но ако не ви устройва , можете да я поемате и във всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – подобно предложение от марката Myprotein, което пък е създадено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е комбинация от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Дава на организма над 22 грама протеин на прием , както и общия състав от есенциални аминокиселини. Материалът има много добро влияние върху граденето на мускулната маса и хода на асимилация на полезните хранителни витамини от системата . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се слага в 150-250 мл вода или сок, като е хубаво да се пият 2 или 3 такива количества всеки ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – подходящ и за дейно спортуващи, същевременно и за желаещи да надскочат дневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа единствено и само висококачествен протеин изолат и хидролизат от най-добри източници. Всяко количество от 25 грама гарантира на човешкото тяло 21 грама чист протеин. Продуктът стимулира растежа на чистата мускулна маса и осигуряването на анаболните процеси в системата . Препоръчване дневно да се планират по 2 дози – 1 след събуждане и 1 след спортуване .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съставена от най-качествени протеини от пет типа източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, необходими за скоростното и ефективно стимулиране на активна мускулна маса. Знаете че, протеиновият продукт се разпространява в брилянтни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без проблеми във вода. Подобно на горната опция , се взимат по 2 дози дневно – 1 сутрин и 1 след дейности .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край представяме една протеинова разновидност от британската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured представлява хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той разработва улесненото и значимо покачване на мускулна маса, както и по-ефикасното регенериране на организма след силови спортове . Няма лактоза, а стойностите на захар и мазнини в материала са реално нищожни. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured доставя на тялото 22 грама телешки протеин и огромен хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Добре е да се пие по 1 доза сутрин и 1 доза след натоварване. За преследване на топ действия , можете да направите и допълнителна доза от протеиновия продукт сред храненията .

Запознайте се брошурата на Ready for life и се спрете на най-висококачествените протеинови продукти на изключително реални цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Значение и състав на протеините?
Протеините и активостите
Главни функции на протеините
В какви норми са ни от полза протеините?
Протеините на Ready for life – ниво и ефикасност на съответстващи стойности

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *