Мото гуми – потребна презентация свързана с темата

Мото гуми – потребна презентация свързана с темата

Мото гумите са истински необходим момент за което и да е превозно средство от този тип . Шофирането на мотоциклет и други такива превозни машини задвижвани от мото гуми, нерядко носи по-голяма несигурност отколкото карането на автомобил. И не съвсем перфектнотосъстояние на мото гумите добавъчно ще повиши шанса за получаване на неприятни случки , независимо от факта каква е марката на мотоциклета и какви шофьорски умения притежавате. Заради това е много важно да изберете приложимите и целесъобразни мото гуми за вашия мотоциклет . В тези редове ще изложим основните обосновки , имащи функция в направата на избор , като допълнение и опции за полезни практики във връзка с добрата грижа за мото гумите.

Трябва да решим втора употреба или чисто нова мото гума

Ако си купите нова мото гума, дали можете да бъдете убедени, че тя наистина е нова? Възможно е например мото гумата да е чакала на за значително дълго време , преди да попадне във вашите ръце . Най-ефикасният начин да сте наясно каква е реалността, е преглеждайки идентификационния й номер DOT. Той е разположен в от страни на мото гумата. Важните данни относно нейната възраст ще ви дадат последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях показват годишната седмица, през която е произведена определената мото гума, а другите две – и самата година . Ако DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, следователно тя е направена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че сами разбирате , благодарение на DOT кода може да узнаете с голяма точност времето на направа на мото гумата, закупена от вас в момента .

Разновидности мото гуми 1
Разновидности мото гуми

Мото гуми и тяхното подбиране – съществени съобразности и критерии

Подбирайки мото гуми, е нужно да следите относно някои много значими техни параметри. Сред въпросните параметри са широчината, височината и профилната форма, също така определението на определените джанти. Още информация за всеки един от значимите фактори при откриването на мото гуми имате възможността научите по-нататък в текста .

Мото гуми – трябва да знаем как да подходим към параметрите на височината преди да закупуваме

А за да ви стане ясна ролята на профилната височина, най-напред сме длъжни да споменем какво точно значи тази характеристика на мото гумите. С наименованието „профилна височина“ фактически се означава периметъра между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Мото гуми – определените отличителни свойства при търсене на джантите

Отнасяйки се до мото гуми, е нужно да се имат предвид и най-главните белези на техните джанти . Ширината на джантата практически трябва задължително да приляга на на мото гумата, като се приемат само малки разлики обвързани с въпросния аспект . За максимално олекотен процес по покупка на идеалната джанта, в немалко положения създателите излагат по няколко ширини на джанти, съответстващи на търсения тип мото гума. Вярната комбинация между мото гума и джанта съдейства относно устойчивостта на мотоциклета докато е в движение и достигането до цялостна прецизност във връзка с управлението му.

Най-добрите на пазара мото гуми 2
Най-добрите на пазара мото гуми

Мото гуми – сигурни ли сме във профилна форма на гумата за нашата машина

Профилната форма е важна характерност на мото гумите, имаща действие на движенческото действие на мотоциклета . Тук отново е хубаво да се възприемат под внимание спецификите на отделните типове форми на профила във връзка с всички обстоятелства на пътя . Изравнената профилна форма фактически спомага относно по-стабилното придвижване в изправена посока , но забавя практически подмяната на посоката и предприемането на завои от визираното превозно средство. Профилният овал пък ще съдейства за по-лесно задействане на завоите и понижена стабилност придвижвайки се направо .

Мото гуми – най-важно е стабилитета на пътното платно

Височината на профила е пряко свързана със страничната пластичност на мото гумата. Когато профилната височина на мото гумата е смалена , спада и нейната странична еластичност . А това означава по-добър стабилитет и защитеност, своевременно и по-предсказуемо управление на превозното средство .

Най-добрите оферти за мото гуми 3
Най-добрите оферти за мото гуми

Мото гуми – не забравяйте да извършите бъдете сигурни във на външния изглед

Едно съвсем нормално преглеждане на външния вид на мото гумите може да ви каже немалко за тяхното състояние . На какво по-скоро е необходимо да обърнете внимание при подобен оглед ? Следете за това по мото гумите съществуват ли драскотини, разкъсвания и други подобни неблагоприятни белези. В допълнение , своевременно отстранявайте елементи като камъчета , камъчета и т.н. В дългосрочен план такива елементи биха имали лошо влияние върху спецификите и функциите на мото гумите.

Мото гуми – начини да осигурим доброто равнище на налягането

Един от най-важните моменти свързан с мото гумите е да поддържате стандартното им ниво на налягане. В никакъв случай не оставяйте мото гумата да омекне, понеже при нейното загряване би могло да се получи спукване. А това докато сте в движение би могло да причини усложняващи инциденти с много нехубави последици. Погледнато от друга позиция, не ви съветваме да надвишавате твърде налягането на мото гумите. Последното ги прави склонни към похабяване и още понижава стабилитета на превозното средство . Редовната проверка и поддръжка на препоръчителното налягане е единствения вариант да си осигурите продължителен живот на мото гумите, както и максимална сигурност и защита в движението .

Разгледайте мото гуми 4
Разгледайте мото гуми

Не се колебайте да ни се обадите и да изберете точните мото гуми

Погледнете каталога на Мото гуми ООД и си изберете най-удачните мото гуми за вашия мотоциклет! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Оферти за мото гуми 5
Оферти за мото гуми
Най-добрите мото гуми 6
Най-добрите мото гуми
Голямо разнообразие мото гуми 7
Голямо разнообразие мото гуми
Изключително качествени мото гуми 8
Изключително качествени мото гуми
Информация за мото гуми 9
Информация за мото гуми

Трябва да решим втора употреба или чисто нова мото гума
Мото гуми и тяхното подбиране – съществени съобразности и критерии
Мото гуми – трябва да знаем как да подходим към параметрите на височината преди да закупуваме
Мото гуми – определените отличителни свойства при търсене на джантите
Мото гуми – сигурни ли сме във профилна форма на гумата за нашата машина
Мото гуми – най-важно е стабилитета на пътното платно
Мото гуми – не забравяйте да извършите бъдете сигурни във на външния изглед
Мото гуми – начини да осигурим доброто равнище на налягането
Не се колебайте да ни се обадите и да изберете точните мото гуми

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *